INFO

"Prachtig gelegen, vlakbij de Schelde"

- Hilde Vanhuysse, vriend aan huis

"De ideale omgeving om tot rust te komen"

- Koen D'haene, bezoeker gîte

De Ferme du Ruisseau is een ruim 200 jaar oude vierkantshoeve gelegen in het rustige platteland van Pottes, op 700 meter van de Schelde - een prachtige omgeving.

 

Luc Vanhemmens en Anne-Mie Hostyn verhuisden in 2011 naar de boerderij, waar ze met veel passie de gebouwen renoveren en de tuin onderhouden: een echt levensproject.

 

Vanaf 2016 kan je verblijven in de gîte van de Ferme du Ruisseau. De gîte is voorzien van een woonkamer met uitgeruste keuken, badkamer en slaapkamer met dubbel bed. Er is internet, een wasmachine en een houtkachel.

Wat kan je doen op de Ferme du Ruisseau?

 

Er is een atelier om potten te draaien en ook smeden is mogelijk. Er is een weide met mini-ezels en een aparte weide waar ook uw paard of ezel welkom zijn.

 

Voor wie graag muziek speelt is er een repetitieruimte beschikbaar (na afspraak).

 

Kinderen kunnen buiten spelen in de weide, op de schommel, met de dieren (hond, ezels, kippen). Binnen zijn er gezelschapsspelen en strips.

 

Je kan wandelen, fietsen of onze tandem huren om de omgeving te verkennen. Langs de Schelde loopt er een prachtig jaagpad dat je rechtstreeks naar Doornik en Oudenaarde brengt. Ook bevinden we ons vlakbij knooppunt 1 op een fietsroute.