KORTRIJK

Kortrijk is één van de oudste steden van België en heeft een rijk cultureel erfgoed. 

Het belfort en het begijnhof zijn Unesco Werelderfgoed. Daarnaast behoren ook heel wat waardevolle gevels, molens, standbeelden en natuurlijke landschappen tot het Kortrijkse erfgoed. Er zijn diverse musea te bezoeken: het nieuwe museum Kortrijk 1302, het Broelmuseum, het Vlasmuseum, het Bakkerijmuseum en het Begijnhofmuseum.

 

Onze aanraders:

- Café DeDingen

- Cinema Budascoop

20 km

OUDENAARDE

25 km

Oudenaarde wordt ook wel de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. De stad is bekend om haar laatgotische stadhuis, de gotische Sint-Walburgakerk en de classicistische stadsbibliotheek. Er zijn verschillende musea, archeologische sites en natuurgebieden. Heel de streek is bekend voor het wielrennen.

RONSE

Ronse is een prachtige stad met onder andere het oudste station op het Europees vasteland.

17 km

Ronse is een prachtige stad met onder andere het oudste station op het Europees vasteland.

DOORNIK

20 km

Doornik is de op een na oudste stad van België en heeft cultuurhistorisch een grote rol gespeeld. De stad geldt als een van de voornaamste monumentensteden van België, met de romaanse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een 13e eeuwse brug over de Schelde, het oudste belfort van België en een lakenhal.

10 km

De Kluisberg is een omvangrijk natuur- en recreatiegebied. Het bos is uitermate geschikt voor wandelingen, mountainbiken, trailrunnen, picknicken, ...

KLUISBERGEN